Vi är glada att kunna dela med oss av en fin berättelse från vår kund Diane Marshall:

"Jag har en 10 år gammal ISH 17hh valack Nelson som jag köpte som en stigande 5 år gammal. I 3,5 år hade vi den bästa tiden - han är en fenomenal jägare och vi gjorde också lite tävling på låg nivå och jagade också lag. Allt var mycket bra.

Sommaren 2021 kändes det inte riktigt rätt, han var inte halt, men jag hade en känsla av att hans rörelse inte var rätt. Han snubblade och "tappade" ett bakben ganska regelbundet. Jag tog honom till den osteopatiska veterinären som berättade för mig att han trodde att många av hans problem kunde vara tarmrelaterade och att jag borde begränsa hans gräsintag. 

Jag gjorde det inte riktigt eftersom våra lever ute 24/7 på sommaren och jag trodde att det var ett så härligt stressfritt liv för dem. En månad senare blev han halt bak, men efter många tester diagnostiserade ett hästsjukhus en tår i hans främre högra suspensory, trots att jag fortfarande kände att det verkliga problemet kom bakifrån och kände mig "kompensatorisk".

När jag nämnde sambandet mellan hälta på höger bakben och tarmproblem blev jag ignorerad! Han vändes bort för vintern och det var då kolikepisoderna började. Han hade två på varandra följande nätter i december 2021 när våra veterinärer kom ut, medicinerade honom och ordinerade Sucraflate. De körde omfattande blodprov som visade en hög bandmaskbörda, trots att han hade blivit avmaskad.

Så vi trodde att det var vad det var och avmaskade honom igen. Han fick kolik igen två gånger i maj 2022 och har sedan dess haft ytterligare 5 episoder, varav den värsta var i september 2022 när han hamnade på Oakham Equine Hospital i 4 dagar med en förskjuten tjocktarm. Lyckligtvis flyttades den tillbaka utan operation, men han kom hem med blödande magsår av grad 4 som utan tvekan förvärrades av den nödvändiga svälten för att flytta gasen. Han fick kolik igen i oktober, och sedan började det igen i februari, april och maj. Förra gången han fick en kolik i maj var han på begränsad rastning och bar en betesmunk. Även om vi har blivit ganska bra på att hantera dessa gaskoliker, är det en underdrift att säga att jag var vid mina sinnens fulla bruk. Den här hästen betyder allt för mig, men jag började tro att det var oundvikligt att vi skulle förlora honom till följd av en av dessa episoder. Förutom att döma honom till ett liv inomhus, vilket han skulle hata, kunde jag inte se någon lösning. Han tog ett antal kosttillskott och vi hade provat nästan alla. Vissa hjälpte, men de stoppade inte koliken.

Sedan hittade vi EquiNectar i en Facebook-grupp som jag följde. Jag beställde det och ringde sedan för att prata med företaget om det innan jag började Nelson på det. Jag hade det mest tålmodiga, lugnande, logiska samtalet med Ben Nedas att jag inte kunde vänta med att börja använda det. Jag har en vetenskaplig bakgrund och hans förklaring av hur det fungerade att ge hästar de enzymer de behöver för att smälta gräs ordentligt (mycket lång förklaring kort!) var helt vettig för mig. Både han och jag hade stora förhoppningar om att EquiNectar skulle hjälpa Nelson. Jag började ge honom det i början av maj som en del av en omfattande foder- och livsstilsöversyn. Det råder ingen tvekan om att det har gjort en enorm skillnad för honom. Det finns så många positiva förändringar, men de mest betydelsefulla är:

 • INGEN COLIC
 • mindre uppsvälld
 • rörelsen förbättras hela tiden
 • inga överdrivna stomljud
 • mindre matintresserad (har därför gått ner lite i övervikt)
 • gillar att bli klappad på magen
 • lägga sig mer för att sova
 • mindre styv bakom
 • bättre för hovslagare
 • mer avslappnad i allmänhet

Denna produkt har varit en total förändring för oss, jag har min gamla glada pojke tillbaka och jag börjar slappna av om han lever en normal livsstil (för närvarande ute på bete i 6 timmar varje dag). Ben har varit ett sådant enormt stöd och har checkat in för regelbundna uppdateringar om honom. Han har aldrig pushat för produkten men han är helt passionerad om hur den kan hjälpa. Jag har aldrig träffat någon företagsrepresentant som är mer engagerad i att verkligen hjälpa människor med deras hästar. Jag är inte betald eller sponsrad av EquiNectar, jag är bara enormt tacksam över att ha hittat den."

Har du en framgångshistoria om EquiNectar att dela med dig av? Vänligen kontakta oss. 

OM EQUINECTAR

 • BESKRIVNING
 • MER INFO
 • HUR MAN MATAR
BESKRIVNING

Beskrivning

EquiNectar® är är ett naturligt fodertillskott som är vetenskapligt bevisat att

 • Återställ balansen i din hästs tarmbakterier
 • Hjälp din häst att maximera nyttan av sitt foder
 • Förbättra din hästs kondition


MER INFO

Mer information

EquiNectar® tillverkas av Tharos Ltd i Storbritannien. Det är en naturlig källa till matsmältningsenzymer och innehåller endast följande ingredienser:

 • Vårt patenterade enzymrika maltextrakt
 • Triglycerider med medellång kedja (från kokosolja)
 • Kaliumsorbat

För mer information om enzymerna i EquiNectar®. ta en titt på ingredienser och enzymer sida.

HUR MAN MATAR

Hur man matar

Tillsätt helt enkelt EquiNectar® till till din hästs dagliga foder och använd tabellen för utfodringsmängd för att bestämma rätt mängd.

För detaljerade instruktioner om hur du introducerar EquiNectar, vänligen läs den omfattande Guide för utfodring sida.

RECENSIONER