We delen graag een mooi verhaal van onze klant Diane Marshall:

"Ik heb een 10 jaar oude ISH 17hh ruin Nelson die ik kocht als opgroeiende 5-jarige. Gedurende 3,5 jaar hebben we de beste tijd gehad - hij is een fenomenale jager en we hebben ook een beetje aan wedstrijden op laag niveau gedaan en ook in teamverband gejaagd. Alles was heel goed.

In de zomer van 2021 voelde het gewoon niet goed, hij was niet kreupel, maar ik had het gevoel dat zijn beweging niet goed was. Hij strompelde en "verloor" regelmatig een achterpoot. Ik nam hem mee naar de osteopatische dierenarts die me vertelde dat hij dacht dat veel van zijn problemen met zijn darmen te maken konden hebben en dat ik zijn grasopname moest beperken. 

Ik heb dat niet echt gedaan omdat de onze in de zomer 24/7 buiten staan en ik dacht dat het zo'n heerlijk stressvrij leven voor ze was. Een maand later werd hij kreupel van achteren, maar na talloze tests constateerde een paardenziekenhuis een scheur in zijn voorste rechterschorsbeentje, ondanks dat ik nog steeds het gevoel had dat het echte probleem van achteren kwam en "compensatoir" aanvoelde.

Toen ik het had over het verband tussen kreupelheid van de rechterachterhand en darmproblemen, werd ik min of meer genegeerd! Hij werd weggestuurd voor de winter en toen begonnen de koliekaanvallen. Hij had er twee opeenvolgende nachten in december 2021 toen onze dierenartsen kwamen, hem medicatie gaven en Sucraflate voorschreven. Ze deden uitgebreid bloedonderzoek waaruit bleek dat hij veel lintwormen had, ondanks dat hij ontwormd was.

Dus we dachten dat het dat was en ontwormden hem opnieuw. In mei 2022 kreeg hij weer twee keer koliek en sindsdien heeft hij nog 5 keer koliek gehad, waarvan de ergste in september 2022, toen hij 4 dagen in het Oakham Equine ziekenhuis lag met een verplaatste dikke darm. Gelukkig verplaatste de dikke darm zich terug zonder operatie, maar hij kwam thuis met graad 4 bloedende zweren die ongetwijfeld erger werden door de noodzakelijke uithongering om het gas te verplaatsen. Hij kreeg weer kolieken in oktober en toen begon het weer in februari, april en mei. De laatste keer dat hij koliek had in mei, had hij beperkte weidegang en een muilkorf om. Hoewel we vrij goed zijn geworden in het omgaan met deze gaskolieken, was het een understatement om te zeggen dat ik ten einde raad was. Dit paard betekent alles voor me, maar ik begon te denken dat het onvermijdelijk was dat we hem zouden verliezen aan zo'n aanval. Behalve hem veroordelen tot een leven binnenshuis, wat hij zou haten, zag ik geen oplossing. Hij kreeg een aantal supplementen en we hadden ze bijna allemaal geprobeerd. Sommige hielpen, maar hielpen de koliek niet te stoppen.

Toen vonden we EquiNectar in een Facebook-groep die ik volgde. Ik bestelde het en belde het bedrijf om erover te praten voordat Nelson ermee begon. Ik had het meest geduldige, geruststellende, logische gesprek met Ben Nedas dat ik niet kon wachten om het te gaan gebruiken. Ik heb een wetenschappelijke achtergrond en zijn uitleg over hoe het werkte door paarden de enzymen te geven die ze nodig hebben om gras goed te verteren (heel lange uitleg in het kort!) klonk voor mij heel logisch. Hij en ik hadden goede hoop dat EquiNectar Nelson zou helpen. Ik ben er begin mei mee begonnen als onderdeel van een uitgebreide herziening van zijn voeding en levensstijl. Ik twijfel er niet aan dat het een enorm verschil voor hem heeft gemaakt. Er zijn zoveel positieve veranderingen, maar de belangrijkste zijn:

 • GEEN KOUD
 • minder opgeblazen
 • beweging wordt steeds beter
 • geen overmatige darmgeluiden
 • minder voedselgericht (heeft daarom wat overtollig gewicht verloren)
 • laat zich graag op zijn buik verzorgen
 • meer gaan liggen om te slapen
 • minder stijf achter
 • beter voor hoefsmid
 • meer ontspannen in het algemeen

Dit product heeft voor ons alles veranderd, ik heb mijn oude vrolijke jongen terug en ik begin me te ontspannen over zijn normale levensstijl (hij graast momenteel 6 uur per dag). Ben is zo'n grote steun geweest en heeft regelmatig updates over hem gegeven. Hij heeft het product nooit gepusht, maar hij is absoluut gepassioneerd over hoe het kan helpen. Ik heb nog nooit een vertegenwoordiger van een bedrijf ontmoet die zo toegewijd is om mensen echt te helpen met hun paarden. Ik word niet betaald of gesponsord door EquiNectar, ik ben gewoon enorm dankbaar dat ik het heb gevonden."

Heb jij een EquiNectar succesverhaal om te delen? Neem dan contact met ons op. 

OVER EQUINECTAR

 • BESCHRIJVING
 • MEER INFO
 • HOE TE VOEDEN
BESCHRIJVING

Beschrijving

EquiNectar® is een natuurlijk voedingssupplement waarvan wetenschappelijk is bewezen dat het:

 • Breng de darmbacteriën van je paard weer in balans
 • Help je paard maximaal te profiteren van zijn voer
 • Verbeter de conditie van je paard


MEER INFO

Meer informatie

EquiNectar® wordt geproduceerd door Tharos Ltd in het Verenigd Koninkrijk. Het is een natuurlijke bron van spijsverteringsenzymen en bevat alleen de volgende ingrediënten:

 • Ons gepatenteerd enzymrijk moutextract
 • Triglyceriden met middellange keten (uit kokosolie)
 • Kaliumsorbaat

Voor meer informatie over de enzymen in EquiNectar® bekijk de ingrediënten en enzymen pagina.

HOE TE VOEDEN

Hoe te voeden

Voeg gewoon EquiNectar® toe aan het dagelijkse voer van je paard en gebruik de tabel om de juiste hoeveelheid te bepalen.

Voor gedetailleerde instructies over hoe EquiNectar te introduceren, lees de uitgebreide Voedingsgids pagina.

REVIEWS