PAARD VAN DE WEEK

STORM


"Indian Warrior (ook bekend als Storm) is mijn hartenpaard. Hij is een 17-jarige, 15HH2 Appaloosa-ruin die blind is aan één oog.


Ik heb het geluk gehad dat ik hem al 11 jaar in mijn bezit heb en onze reis is vol ups en downs geweest. Hij werd een echt probleem voor zijn vorige eigenaar, die hem als veulen bij de fokker in Mid-Wales had gekocht. Storm wilde duidelijk geen bereden paard zijn. Toen ik hem aannam, had hij geen vertrouwen in mensen. Het kostte me maanden om dicht bij hem te komen. Door dagelijks vele uren in weer en wind met hem te werken, zijn we heel dicht bij elkaar gekomen.


Hij is erg gespannen en leeft vaak op zijn zenuwen. Hij heeft altijd last gehad van gaskoliek en is elk jaar van maart tot november (de maanden waarin het gras groeit) een constante bron van zorg en stress. Hij is er een keer mee opgenomen geweest in het ziekenhuis en ik moest regelmatig naar de dierenarts om pijnstillers toe te dienen omdat hij regelmatig last had van deze vlagen gaskoliek.


Nu hij ouder wordt, lijken deze koliekaanvallen steeds vaker voor te komen. Na veel onderzoek te hebben gedaan, ben ik ervan overtuigd geraakt (samen met mijn dierenartsen) dat hij problemen heeft met zijn achterdarm.

Jarenlang heb ik geprobeerd veel supplementen aan zijn voer toe te voegen om te proberen zijn winderigheid te verminderen. Hij kreeg: biergist, venkelzaad, actieve kool, pro- en prebiotica. Geen van deze supplementen heeft een noemenswaardig effect gehad en dus heeft hij nog steeds regelmatig last van ongemak. Hij ziet er vaak uit als een drachtige merrie, met zijn opgezwollen darmen meer uitgesproken aan zijn linkerkant dan aan de rechterkant. Voordat ik dit klinisch ging onderzoeken, besloot ik twee laatste supplementen te proberen. Mijn dierenarts heeft EquiShure aangeraden voor het geval hij maagzweren heeft. Hier ben ik half mei mee begonnen. Ik zag een lichte verbetering, maar Storm bleef opgeblazen, alleen niet meer in dezelfde mate als voorheen. Toen ontdekte ik EquiNectar op Facebook. Nadat ik rechtstreeks met hen had gesproken en veel advies had gekregen, ontving ik mijn eerste 5L container in juni. Op dat moment was er nog geen gras. Mijn veld was, net als zovele andere, droog, geel en stoffig verbrand. De eerste dag dat ik EquiNectar aan zijn voer toevoegde, was het meteen een succes. Hij vond het heerlijk en likte zijn lege bakje urenlang schoon. Hij krijgt nu twee keer per dag 120 ml, 's ochtends en 's avonds. Na 2 weken geen regen en geen gras, regende het eindelijk en 's nachts kwamen de groene scheuten tevoorschijn. Ik was alert en hoopte dat de EquiNectar hem zou behoeden voor een opgeblazen gevoel. Ik begreep dat EquiNectar kon helpen om zijn darmmicrobioom in balans te brengen en dit zou, hopelijk, helpen bij een goede vertering van gras.


De afgelopen week heeft de vele regen het land weer groen gemaakt, maar Storm blijft comfortabel en ziet er slank uit. EquiNectar helpt voorkomen dat zijn achterdarm overbelast raakt met grassuikers. Hij is comfortabel en ik heb elke dag minder stress om hem. We gebruiken EquiNectar nu 4 weken en dit is de meest stabiele periode die Storm in de afgelopen 5 zomers heeft gehad. Ik hoop dat zowel ikzelf als Storm door het vinden van dit product meer ontspannen kunnen zijn...".

Karen, eigenaar van Storm

OVER EQUINECTAR

  • BESCHRIJVING
  • MEER INFO
  • HOE TE VOEDEN
BESCHRIJVING

Beschrijving

EquiNectar® is een natuurlijk voedingssupplement waarvan wetenschappelijk is bewezen dat het:

  • Breng de darmbacteriën van je paard weer in balans
  • Help je paard maximaal te profiteren van zijn voer
  • Verbeter de conditie van je paard


MEER INFO

Meer informatie

EquiNectar® wordt geproduceerd door Tharos Ltd in het Verenigd Koninkrijk. Het is een natuurlijke bron van spijsverteringsenzymen en bevat alleen de volgende ingrediënten:

  • Ons gepatenteerd enzymrijk moutextract
  • Triglyceriden met middellange keten (uit kokosolie)
  • Kaliumsorbaat

Voor meer informatie over de enzymen in EquiNectar® bekijk de ingrediënten en enzymen pagina.

HOE TE VOEDEN

Hoe te voeden

Voeg gewoon EquiNectar® toe aan het dagelijkse voer van je paard en gebruik de tabel om de juiste hoeveelheid te bepalen.

Voor gedetailleerde instructies over hoe EquiNectar te introduceren, lees de uitgebreide Voedingsgids pagina.

REVIEWS

2 thoughts on "Paard van de week - STORM".

Reacties gesloten.