VECKANS HÄST

STORM


"Indian Warrior (aka Storm) är min hjärthäst. Han är en 17 år gammal, 15HH2 Appaloosa valack som är blind på ena ögat.


Jag har haft turen att äga honom de senaste 11 åren och vår resa har varit full av upp- och nedgångar. Han blev ett verkligt problem för sin tidigare ägare som hade köpt honom som föl från en uppfödare i Mid-Wales. Storm ville uppenbarligen inte bli en ridhäst. När jag tog mig an honom hade han ingen tillit till människor. Det tog mig månader att komma honom nära. Att arbeta med honom dagligen i många timmar i alla väder har fört oss mycket nära varandra.


Han är väldigt spänd och lever ofta på sina nerver. Han har alltid lidit av gaskolik och har varit en ständig orsak till oro och stress varje år från mars till november (de månader då gräset växer). Han har varit inlagd på sjukhus en gång för detta och jag har ofta fått ringa veterinären för att ge smärtlindring eftersom han regelbundet led av dessa anfall av gaskolik.


I takt med att han blir äldre verkar dessa kolikepisoder bli allt vanligare. Efter mycket efterforskning har jag blivit övertygad (tillsammans med mina veterinärer) om att han har problem med bakre tarmen.

Under många år har jag försökt lägga till många kosttillskott till hans foder för att försöka minska hans gasuppbyggnad. Han har fått: bryggerijäst, fänkålsfrön, aktivt kol, pro- och prebiotika. Inget av dessa har haft någon betydande inverkan och därför har han fortsatt att lida av regelbundet obehag. Han ser ofta ut som ett dräktigt sto, med sin utspända tarm mer uttalad på sin vänstra sida än höger. Innan jag undersökte detta kliniskt bestämde jag mig för att prova två sista tillskott. Min veterinär har rekommenderat EquiShure ifall han har magsår i bakre delen av tarmen. Så jag började ge honom detta i mitten av maj. Jag såg en liten förbättring, men Storm kunde fortfarande bli uppsvälld, men inte i samma utsträckning som tidigare. Sedan upptäckte jag EquiNectar på Facebook. Efter att ha pratat med dem direkt och fått massor av vägledning, fick jag min första 5L behållare i juni. Vid den här tiden fanns det inget gräs. Mitt fält, som så många andra, var bränt torrt, gult och dammigt. Första dagen jag tillsatte EquiNectar i hans foder var det en omedelbar succé. Han älskade det och tillbringade evigheter med att slicka sin tomma skål ren. Han får 120 ml två gånger om dagen, morgon och kväll. Efter 2 veckor utan regn och inget gräs, regnade det äntligen och gröna skott växte upp över natten. Jag var på helspänn och hoppades att EquiNectar skulle hindra honom från att bli uppsvälld. Jag förstod att EquiNectar kunde hjälpa till att balansera hans tarmmikrobiom och detta skulle förhoppningsvis hjälpa till med korrekt matsmältning av gräs.


Under den senaste veckan har det frekventa regnet gjort marken grön igen, men Storm är fortfarande bekväm och ser smal ut. EquiNectar hjälper till att förhindra att hans baktarm blir överbelastad med grässocker. Han är bekväm och jag är mindre stressad över honom varje dag. Vi har nu använt EquiNectar i 4 veckor och detta är den mest stabila period som Storm har haft under de senaste 5 somrarna. Jag hoppas att både jag och Storm kan vara mer avslappnade framöver genom att hitta den här produkten..."

Karen, Storms ägare

OM EQUINECTAR

  • BESKRIVNING
  • MER INFO
  • HUR MAN MATAR
BESKRIVNING

Beskrivning

EquiNectar® är är ett naturligt fodertillskott som är vetenskapligt bevisat att

  • Återställ balansen i din hästs tarmbakterier
  • Hjälp din häst att maximera nyttan av sitt foder
  • Förbättra din hästs kondition


MER INFO

Mer information

EquiNectar® tillverkas av Tharos Ltd i Storbritannien. Det är en naturlig källa till matsmältningsenzymer och innehåller endast följande ingredienser:

  • Vårt patenterade enzymrika maltextrakt
  • Triglycerider med medellång kedja (från kokosolja)
  • Kaliumsorbat

För mer information om enzymerna i EquiNectar®. ta en titt på ingredienser och enzymer sida.

HUR MAN MATAR

Hur man matar

Tillsätt helt enkelt EquiNectar® till till din hästs dagliga foder och använd tabellen för utfodringsmängd för att bestämma rätt mängd.

För detaljerade instruktioner om hur du introducerar EquiNectar, vänligen läs den omfattande Guide för utfodring sida.

RECENSIONER

2 tankar om "Veckans häst - STORM"

Kommentarer är stängda.