Hoe een natte zomer en de herfstgazonspoeling de symptomen van achterdarmziekte kunnen verergeren

01


Inleiding

Het onvoorspelbare karakter van het Britse weer heeft dit jaar zijn tol geëist voor de gezondheid van paarden, met een natte zomer en de daaropvolgende weelderige herfstgroei die de risico's op ziekten in de achterdarm verergeren. In dit artikel gaan we dieper in op de invloed van de ongebruikelijke weerpatronen op het fructaangehalte in weilanden, de gevolgen voor de gezondheid van de achterdarmen van paarden en praktische strategieën voor paardeneigenaren om deze risico's te beperken.

02


De ongewoon natte zomer

Traditioneel zou een hete en droge zomer in het VK resulteren in een tragere grasgroei en een verminderde fructaanophoping. In 2023 werden deze normen echter getrotseerd door aanhoudende regenval, wat leidde tot een piek in fructaanniveaus, een type koolhydraat dat paarden niet efficiënt kunnen verteren. Als fructanen de darmen bereiken, kunnen ze leiden tot snelle fermentatie, waardoor de pH daalt en de bekleding van de darmen beschadigd kan raken.


Proactief beheer

Gezien deze omstandigheden moesten paardeneigenaren bijzonder waakzaam blijven, de voeding van hun paarden nauwlettend in de gaten houden, weidepraktijken aanpassen en deskundig advies inwinnen om door deze uitdagingen heen te komen en de spijsvertering van hun paarden te beschermen.

03


De herfstspoeling

De natte zomer heeft het pad geëffend voor een herfstvloed van weelderig gras, rijk aan fructanen en suikers en arm aan vezels - omstandigheden die verre van ideaal zijn voor de gezondheid van de achterdarmen van paarden. Deze nieuwe groei, hoewel overvloedig, kan verder bijdragen aan de risico's van ziekten in de achterdarmen als er niet goed mee wordt omgegaan.


Gerichte begrazingsstrategieën

Effectief beheer van de toegang tot weidegrond is van cruciaal belang geworden. Paardeneigenaren worden aangemoedigd om strategieën toe te passen zoals beperkte graastijden, weidegang in stroken of sporen, het gebruik van muilbanden en het aanvullen met vezelrijk voer om een evenwichtig dieet te behouden en de spijsvertering te ondersteunen.


04


Uitgebreide strategieën voor de gezondheid van de achterdarm

Om de voortdurende uitdaging van hoge fructaangehaltes het hoofd te bieden, is een holistische aanpak en inzet voor de beste praktijken in paardenverzorging nodig.


Dieet, supplementen en advies van experts

Het kan helpen om het paard langzaam naar nieuwe weiden te brengen, een uitgebalanceerd, vezelrijk dieet te geven en te denken aan supplementen zoals EquiNectar, een natuurlijke bron van verteringsenzymen zoals fructanase. EquiNectar helpt fructanen af te breken in de dunne darm. Dit vermindert de hoeveelheid fructanen die onverteerd in de darmen achterblijft. Als je gezondheidsproblemen hebt met je paard, raadpleeg dan je dierenarts.

05


Conclusie

De natte omstandigheden sinds maart hebben paardeneigenaren in het Verenigd Koninkrijk voor grote uitdagingen gesteld. Het risico op ziekten in de achterdarm als gevolg van hoge fructaangehaltes in weilanden is aanzienlijk toegenomen. Door waakzaam management, strategische begrazingspraktijken, zorgvuldige dieetplanning en het overwegen van ondersteunende supplementen kunnen paardeneigenaren door deze uitdagingen navigeren en de spijsvertering van hun paarden beschermen in deze ongewone tijden.

OVER EQUINECTAR

  • BESCHRIJVING
  • MEER INFO
  • HOE TE VOEDEN
BESCHRIJVING

Beschrijving

EquiNectar® is een natuurlijk voedingssupplement waarvan wetenschappelijk is bewezen dat het:

  • Breng de darmbacteriën van je paard weer in balans
  • Help je paard maximaal te profiteren van zijn voer
  • Verbeter de conditie van je paard


MEER INFO

Meer informatie

EquiNectar® wordt geproduceerd door Tharos Ltd in het Verenigd Koninkrijk. Het is een natuurlijke bron van spijsverteringsenzymen en bevat alleen de volgende ingrediënten:

  • Ons gepatenteerd enzymrijk moutextract
  • Triglyceriden met middellange keten (uit kokosolie)
  • Kaliumsorbaat

Voor meer informatie over de enzymen in EquiNectar® bekijk de ingrediënten en enzymen pagina.

HOE TE VOEDEN

Hoe te voeden

Voeg gewoon EquiNectar® toe aan het dagelijkse voer van je paard en gebruik de tabel om de juiste hoeveelheid te bepalen.

Voor gedetailleerde instructies over hoe EquiNectar te introduceren, lees de uitgebreide Voedingsgids pagina.

REVIEWS