Veckans häst - FERGUS

VECKANS HÄST

FERGUS


"Fergus är en 9-årig kastanjebrun, renrasig Irish Draught-eldboll som har varit med om en hel del!


I början av 2021 började Fergus prestationer att försämras. Vi kunde inte få honom att gå upp i vikt eller utveckla muskler. Han hade fekalt vattensyndrom och var svag i sitt ridarbete. Tillsammans med mig, en hästsportterapeut och en annan fantastisk fysioterapeut, Kazia Lyons, använde vi all vår kunskap och alla våra rehabidéer. Vi ökade hans foder, kontrollerade hans sadel och tillbringade timmar med att hacka, men Fergus förbättrades inte. Han började bli irriterad och öm - eftersom han är rödhårig kan han vara "ganska" uttrycksfull med sina känslor, så det var mycket tydligt att han inte ville bli rörd. Så vi ringde veterinären...


Fergus visade sig ha extremt milda artritförändringar i hasen. Efter lite stamcellsbehandling, boxvila och ett par veckors skrittande och hackande kunde han återgå till markarbete och lite skolning. Men trots att han fick stora mängder foder och korrekt arbete mådde han fortfarande inte bra. I november 2022 undersöktes han för sår och hade en liten grad 1 squamous och ingenting glandulärt. Bisarrt nog visade det sig att Fergus inte tömmer sin mage effektivt, så han kunde behålla mat som agnar upp till 72 timmar efter att ha ätit det. En häst som var en på miljonen av fel anledningar!


Därför, efter forskning, behövdes en dietförändring! Inga agnar tillåtna och en rent foderbaserad diet krävdes; vi halverade åtminstone som höersättning - ta med de stora mängderna blötlagda gräsnötter och sockerbetor, med blött mjukt hö och endast gräs. Fergus gick dock upp lite i vikt men var fortfarande känslig att ha att göra med, hatade att bli rörd och putsad, och topplinjen utvecklades fortfarande inte. I hans arbete var det svårt att uppmuntra mjukhet och engagemang med mycket motstånd. Jag provade allt för både fram- och baktarm - om det finns ett tillskott så har jag provat det, men inget fungerade. Det var utmattande, och nästan två år senare kunde jag fortfarande inte hjälpa Fergus - jag grät mycket, jag var frustrerad och jag ville bara ha tillbaka min fräcka kastanj istället för denna arga, irriterade, överkänsliga häst vars kropp bara brann i alla riktningar. Inget är mer förödande än att som hästterapeut visa hela världen att min egen häst inte mår bra. Sedan hörde jag talas om EquiNectar, och efter att ha läst forskningen kontaktade jag dem. För att inte ljuga var jag skeptisk, men forskningen och recensionerna talade för sig själva. EquiNectar var otroligt hjälpsamma och snart var ett 5-litersfat på väg till mig! Det var i maj 2023.


Fergus vägdes i april till 648 kg och vägdes nyligen igen till hela 705 kg - en viktökning på hela 57 kg - vilket i gamla pengar motsvarar 8,10 kg!


Han äter mindre foder (fortfarande bara gräsnötter och sockerbetor, salt, ett vitamin/mineraltillskott och extra vitamin E), äter mer hö, minskar sin gräskänslighet och håller vikten. Fergus fräcka gåpåaranda är tillbaka, han vill bli kliad och tycker att det är okej att bli ompysslad. Hela hans kropp har mjuknat och slappnat av, och han är mycket mer engagerad när han rider. EquiNectar har hjälpt hans fotkvalitet och ser till att Fergus klarar sig mycket bra barfota. Han har fått tillbaka sitt uttryck och genom en noggrant genomförd rehabiliteringsplan med markarbete, massor av ridning och skolarbete har hans överlinje förbättrats och han känner sig superstark och självsäker. Han är fortfarande frisk och arbetar på elementär dressyrnivå hemma samtidigt som han njuter av massor av skritt, markarbete och rastning. Viktigast av allt är att jag har fått tillbaka min underbara häst, och vi har jätteroligt!


Genom mitt företag, Huquine Sports Therapy, erbjuder jag mjukdelsbehandling för hästar, och när det gäller bakre tarmen kommer jag alltid att rekommendera EquiNectar - utan att ta itu med dessa matsmältningsproblem är mjukdelsbehandling bara ett plåster på såren och tar inte itu med det primära problemet.


Jag har flera kunder som nu använder detta och kombinerar det med mjukvävnadsterapi och terapeutiskt markarbete, de ser samma fantastiska resultat! Deras hästar är friskare och starkare, och de mår fantastiskt bra!"

Hayley, Fergus ägare

OM EQUINECTAR

  • BESKRIVNING
  • MER INFO
  • HUR MAN MATAR
BESKRIVNING

Beskrivning

EquiNectar® är är ett naturligt fodertillskott som är vetenskapligt bevisat att

  • Återställ balansen i din hästs tarmbakterier
  • Hjälp din häst att maximera nyttan av sitt foder
  • Förbättra din hästs kondition


MER INFO

Mer information

EquiNectar® tillverkas av Tharos Ltd i Storbritannien. Det är en naturlig källa till matsmältningsenzymer och innehåller endast följande ingredienser:

  • Vårt patenterade enzymrika maltextrakt
  • Triglycerider med medellång kedja (från kokosolja)
  • Kaliumsorbat

För mer information om enzymerna i EquiNectar®. ta en titt på ingredienser och enzymer sida.

HUR MAN MATAR

Hur man matar

Tillsätt helt enkelt EquiNectar® till till din hästs dagliga foder och använd tabellen för utfodringsmängd för att bestämma rätt mängd.

För detaljerade instruktioner om hur du introducerar EquiNectar, vänligen läs den omfattande Guide för utfodring sida.

RECENSIONER