Veckans häst - HENRY

VECKANS HÄST

HENRY


Oktober 2023:

Jag köpte Henry för fem månader sedan som min första "vuxna" häst. Han är en mycket framgångsrik hopphäst, men jag tog allt tillbaka till grunderna för att återupprätta hans arbete på marken. Till en början trodde jag att han var lat eftersom han var lite motvillig att arbeta framåt. Men jag insåg snart att han hade en mycket känslig mage och bakdelskänslighet.


Min instruktör föreslog att jag skulle prova EquiNectar efter att olika tarmtillskott, balanseringsmedel och pro-/prebiotika visat sig vara ineffektiva. Inom tio dagar gick Henry framåt i uppåtgående rörelser och erbjöd en kontakt utan obehag. Hans mage har förblivit stabil genom säsongs- och gräsförändringar, vilket innebär att han kan upprätthålla sin arbetsbelastning utan att behöva pauser för att allt ska lösa sig.


Han har varit lättare att strigla och sadla och lugnare överlag. Vi hade till och med besök av en hästviskare som, utan någon tidigare kunskap om Henry, nämnde att han nyligen hade haft ont i bakre delen av magen, men att han nu mår mycket bättre. Hur skeptisk man än kan vara så är Henry ett levande bevis på EquiNectars förändrande kraft!


Uppdatering december 2023:

Henry flyttade till en ny gård förra veckan, och övergången har varit smidig tack vare EquiNectar.


Med tanke på hans känslighet var jag orolig för förändringen av gräs, hö och miljö, men Henry har inte haft några magbesvär! Jag är så glad.

Poppy, Henrys ägare