Werkt EquiNectar? Waar is het bewijs?

Ben Nedas

Commercieel directeur

Werkt EquiNectar? Waar is het bewijs?

01


Inleiding

EquiNectar, een wetenschappelijk ontwikkeld supplement, is ontworpen om de voedingsgezondheid en het darmmicrobioom van paarden te verbeteren. Deze blog gaat in op de beweringen rond EquiNectar, geeft bewijs en legt uit hoe het deze vitale aspecten van de gezondheid van paarden ondersteunt.

02


EquiNectar verbetert voeding

Voeding omvat de inname van voedsel en de omzetting ervan in energie en essentiële voedingsstoffen die nodig zijn voor het leven. Dit proces omvat het gebruik van verschillende voedingsstoffen zoals koolhydraten, vetten, eiwitten, vitaminen, mineralen en ruwvoer. EquiNectar heeft als doel dit voedingsproces te verbeteren door paarden te voorzien van spijsverteringsenzymen. Deze enzymen zijn essentieel bij het afbreken van voercomponenten, waardoor een efficiëntere opname van voedingsstoffen mogelijk wordt.

Wat zijn spijsverteringsenzymen?

Spijsverteringsenzymen zijn essentieel voor de afbraak van voedsel dat paarden binnenkrijgen. Ze versnellen de chemische reacties die voedingsstoffen omzetten in stoffen die door het spijsverteringskanaal van het paard kunnen worden opgenomen. Hoewel paarden deze enzymen van nature produceren, zijn de hoeveelheden mogelijk niet voldoende om grote hoeveelheden fructanen (uit gras) of zetmeel (uit gras, hooi of voer) adequaat te verteren. EquiNectar biedt deze essentiële enzymen en ondersteunt zo het natuurlijke verteringsproces van het paard.

03


EquiNectar ondersteunt een gezond darmmicrobioom

Het darmmicrobioom is een complex ecosysteem in het spijsverteringskanaal, dat bestaat uit talloze micro-organismen die een cruciale rol spelen in de gezondheid, waaronder spijsvertering, immuniteit en metabolisme. Een evenwichtig darmmicrobioom is essentieel voor de algehele gezondheid, en EquiNectar draagt bij aan dit evenwicht door de omstandigheden voor nuttige bacteriën te optimaliseren. Door de spijsvertering met enzymen te verbeteren, kan EquiNectar helpen voorkomen dat onverteerd voer de achterdarm bereikt, wat het microbioomevenwicht kan verstoren en tot gezondheidsproblemen kan leiden.

04


Waar is het bewijs?

Spijsverteringsenzymen en gezondheid van paarden

De effectiviteit van het toevoegen van spijsverteringsenzymen aan het dieet van paarden wordt ondersteund door verschillende onderzoeken. Van deze enzymen is aangetoond dat ze de vertering van voedingsstoffen aanzienlijk verbeteren, wat de algehele gezondheid en prestaties van paarden kan verbeteren.


 • Een onderzoek gepubliceerd in het Journal of Equine Veterinary Science [1] benadrukt de positieve effecten van enzymsupplementatie op de verteerbaarheid en opname van voedingsstoffen bij paarden.
 • Onderzoek in de Livestock Science [2] toont aan hoe enzymsupplementen de efficiëntie van de vezelvertering kunnen verbeteren, wat cruciaal is voor de gezondheid van paarden.
 • Verder bewijs wordt geleverd door een onderzoek in het Journal of Equine Veterinary Science [3], waaruit blijkt dat enzymsupplementen de afbraak en absorptie van zetmeel, een veelvoorkomend bestanddeel van paardenvoeders, kunnen verbeteren.

Specifiek onderzoek voor EquiNectar

De rol van EquiNectar in het toevoegen van heilzame spijsverteringsenzymen aan het dieet van een paard wordt onderstreept door onderzoek dat zich specifiek richt op dit supplement.


 • Een studie van BEVA's Equine Veterinary Journal [4] beschrijft de voordelen van EquiNectar in het ondersteunen van de darmgezondheid en het verbeteren van de voerefficiëntie.
 • Een ander onderzoek van Equine Veterinary Journal [5] bevestigt deze bevindingen en benadrukt de positieve invloed van EquiNectar op het darmmicrobioom en het algehele paardenwelzijn.
 • Onderzoek gepubliceerd in Integrative Food, Nutrition and Metabolism [6] licht de rol van EquiNectar in het verbeteren van het darmmicrobioom van paarden verder toe en toont het nut van EquiNectar voor het bevorderen van een gezonde spijsvertering.

Meer bewijs en lopend onderzoek

Bookmark de Wetenschap van EquiNectar pagina en kom regelmatig terug voor updates.

05


Is EquiNectar nuttig voor mijn paard?

Gezien het gepresenteerde bewijs is EquiNectar een waardevol supplement voor paarden, met name voor paarden die problemen hebben met de spijsvertering of een verstoorde darmgezondheid. Door essentiële spijsverteringsenzymen te leveren, ondersteunt EquiNectar een efficiënte opname van voedingsstoffen en bevordert het een gezond darmmicrobioom. Of het nu gaat om prestaties, gezondheidsbehoud of het aanpakken van specifieke problemen met de spijsvertering, EquiNectar kan een nuttige aanvulling zijn op het dieet van je paard.

06


Referenties

 1. Mohammadabadi et al (2018) Journal of Equine Veterinary Science - Effect van Natuzyme Enzyme op Fecal Digestion and Fermentation of Wheat Straw and Alfalfa Hay in Arabian Horses.
 2. Murray et al. (2018) Livestock Science - Het effect van enzymbehandeling op de voedingswaarde van luzerne voor paardachtigen
 3. Kholif et al. (2015) Journal of Equine Veterinary Science - In vitro beoordeling van fecale inocula van paarden gevoed met vezelrijke diëten met toevoeging van fibrolytische enzymen op gas-, methaan- en kooldioxideproducties als indicatoren van achtermaagactiviteit.
 4. Proudman et al (2014) Equine Veterinary Journal - Faecal Microbiome of the Thoroughbred Racehorse and Its Response to Dietary Amylase Supplementation.
 5. Proudman et al (2014) Equine Veterinary Journal - Karakterisering van het fecale metaboloom en microbioom van volbloed renpaarden
 6. Snalune et al. (2019) Integrative Food, Nutrition and Metabolism - Modulation of the equine microbiome by pasture and feed supplements: Een metabolomics-benadering

Dit bewijs ondersteunt de beweringen over de effectiviteit van EquiNectar bij het verbeteren van de voeding van paarden en het ondersteunen van een gezond darmmicrobioom. De opname van EquiNectar in het dieet van een paard kan een aanzienlijk verschil maken in hun algehele gezondheid en welzijn.

OVER EQUINECTAR

 • BESCHRIJVING
 • MEER INFO
 • HOE TE VOEDEN
BESCHRIJVING

Beschrijving

EquiNectar® is een natuurlijk voedingssupplement waarvan wetenschappelijk is bewezen dat het:

 • Breng de darmbacteriën van je paard weer in balans
 • Help je paard maximaal te profiteren van zijn voer
 • Verbeter de conditie van je paard


MEER INFO

Meer informatie

EquiNectar® wordt geproduceerd door Tharos Ltd in het Verenigd Koninkrijk. Het is een natuurlijke bron van spijsverteringsenzymen en bevat alleen de volgende ingrediënten:

 • Ons gepatenteerd enzymrijk moutextract
 • Triglyceriden met middellange keten (uit kokosolie)
 • Kaliumsorbaat

Voor meer informatie over de enzymen in EquiNectar® bekijk de ingrediënten en enzymen pagina.

HOE TE VOEDEN

Hoe te voeden

Voeg gewoon EquiNectar® toe aan het dagelijkse voer van je paard en gebruik de tabel om de juiste hoeveelheid te bepalen.

Voor gedetailleerde instructies over hoe EquiNectar te introduceren, lees de uitgebreide Voedingsgids pagina.

REVIEWS