Paard van de Week - PETRA

PAARD VAN DE WEEK

PETRA


"Mijn reis met Petra, mijn geliefde 7-jarige merrie, is gevuld met zowel uitdagingen als triomfen, die onze band en gedeelde passie voor dressuur samenvatten. Vanaf het moment dat ik haar als veulen in mijn leven verwelkomde, wist ik dat ze speciaal was. Ik was er trots op dat ik haar zelf had ingeleid en haar de fundamenten had bijgebracht die haar hebben gevormd tot de opmerkelijke dressuurpartner die ze nu is. Samen zijn we begonnen aan een reis die mijn levenslange toewijding aan de paardensport weerspiegelt, nadat ik eerder de wereld van het springen en point-to-point racen heb verkend, naast verschillende andere paardensportactiviteiten.

Ons pad was echter niet zonder hobbels. Petra kreeg te maken met een belangrijke uitdaging op het gebied van haar gezondheid toen er zweren bij haar werden geconstateerd. Het was ontmoedigend om haar ongemak te zien en te weten dat ze niet haar gebruikelijke temperamentvolle zelf was. Ondanks de behandeling van de dierenarts was er iets mis - ze was niet vooruitstrevend in haar werk... ze was lusteloos en duf, hoewel hacken het tegenovergestelde was. Ze was explosief en erg spookachtig, en bijna onrijdbaar in de wei. Haar buik was ook erg luidruchtig en hoewel het goed is om 'darmgeluiden' te horen, waren die van haar veel te luid. Deze uitdagende fase zorgde ervoor dat ik aarzelde om haar mee te nemen op wedstrijden, want ik wilde het niet erger maken. Het was een strijd om door het mijnenveld van 'darmsupplementen' te navigeren om iets te vinden dat haar echt kon ondersteunen.

Toen ontdekte ik EquiNectar. De beslissing om het te proberen was een cruciaal moment voor ons. De verandering bij Petra was geleidelijk maar onmiskenbaar. Binnen een week werden haar buikgeluiden minder en na ongeveer een maand was Petra zichtbaar gelukkiger. Het was alsof we een nieuwe bladzijde omsloegen; sindsdien heeft ze niet meer teruggekeken. De transformatie in haar gezondheid en haar gedrag was niets minder dan wonderbaarlijk.

EquiNectar is van onschatbare waarde geweest bij het ondersteunen van haar voeding, conditie en algehele welzijn. Deze verandering heeft onze dressuurpraktijk aanzienlijk verbeterd, een discipline waar we allebei veel van houden. De vreugde en het enthousiasme die Petra nu meebrengt naar onze trainingen zijn voelbaar en bevestigen onze diepe band en gedeelde passie voor de sport.

Als ik terugkijk op onze reis, kan ik niet anders dan wensen dat ik EquiNectar eerder had ontdekt, wetende hoeveel mijn vorige paarden er baat bij hadden gehad. Desalniettemin ben ik enorm dankbaar voor de positieve invloed die het op Petra heeft gehad. Ze is niet zomaar een paard voor me; ze is een partner, een vriend en een bewijs van de veerkracht en gratie van deze prachtige wezens."

Sue, Petra's eigenaar