Fungerar EquiNectar? Var finns bevisen?

Ben Nedas

Chief Commercial Officer

Fungerar EquiNectar? Var finns bevisen?

01


Inledning

EquiNectar, ett vetenskapligt utvecklat tillskott, är utformat för att förbättra näringshälsan och tarmmikrobiomet hos hästar. Denna blogg fördjupar sig i påståendena kring EquiNectar, tillhandahåller bevis och förklarar hur det stöder dessa viktiga aspekter av hästhälsa.

02


EquiNectar förbättrar näringstillförseln

Nutrition omfattar intag av föda och dess omvandling till energi och essentiella näringsämnen som är nödvändiga för livet. Denna process innefattar användning av olika näringsämnen som kolhydrater, fetter, proteiner, vitaminer, mineraler och grovfoder. EquiNectar syftar till att förbättra denna näringsprocess genom att komplettera hästar med matsmältningsenzymer. Dessa enzymer är avgörande för att bryta ner foderkomponenter och därmed underlätta ett mer effektivt näringsupptag.

Vad är matsmältningsenzymer?

Matsmältningsenzymer är avgörande för nedbrytningen av den föda som hästen intar. De påskyndar de kemiska reaktioner som omvandlar näringsämnen till ämnen som kan absorberas av hästens matsmältningskanal. Även om hästar naturligt producerar dessa enzymer kan nivåerna vara otillräckliga för att smälta stora mängder fruktaner (från gräs) eller stärkelse (från gräs, hö eller foder). Här träder EquiNectar in genom att tillföra dessa viktiga enzymer och därigenom stödja hästens naturliga matsmältningsprocess.

03


EquiNectar bidrar till en hälsosam tarmflora

Tarmens mikrobiom är ett komplext ekosystem i matsmältningskanalen som består av många mikroorganismer som spelar en avgörande roll för hälsan, inklusive matsmältning, immunitet och metabolism. Ett balanserat tarmmikrobiom är viktigt för den allmänna hälsan, och EquiNectar bidrar till denna balans genom att optimera förutsättningarna för att nyttiga bakterier ska trivas. Genom att förbättra matsmältningen med enzymer kan EquiNectar bidra till att förhindra att osmält foder når baktarmen, vilket kan störa balansen i mikrobiomet och leda till hälsoproblem.

04


Var finns bevisen?

Matsmältningsenzymer och hästhälsa

Effekten av att tillsätta matsmältningsenzymer i en hästs foderstat stöds av olika studier. Dessa enzymer har visat sig förbättra näringsupptaget avsevärt, vilket kan förbättra hästarnas allmänna hälsa och prestationsförmåga.


 • En studie som publicerades i Journal of Equine Veterinary Science [1] belyser de positiva effekterna av enzymtillskott på smältbarhet och näringsupptag hos hästar.
 • Forskning i Livestock Science [2] visar hur enzymtillskott kan förbättra effektiviteten i nedbrytningen av fibrer, vilket är avgörande för hästars hälsa.
 • Ytterligare bevis finns i en studie i Journal of Equine Veterinary Science [3], som visar att enzymtillskott kan förbättra nedbrytningen och absorptionen av stärkelse, en vanlig komponent i hästars foder.

EquiNectar specifik forskning

EquiNectars roll när det gäller att tillföra nyttiga matsmältningsenzymer till hästens foder understryks av forskning som specifikt fokuserar på detta tillskott.


 • En studie från BEVA:s Equine Veterinary Journal [4] beskriver fördelarna med EquiNectar när det gäller att stödja tarmhälsan och förbättra fodereffektiviteten.
 • En annan studie i Equine Veterinary Journal [5] bekräftar dessa resultat och betonar EquiNectars positiva inverkan på tarmmikrobiomet och hästens allmänna välbefinnande.
 • Forskning som publicerats i Integrative Food, Nutrition and Metabolism [6] belyser ytterligare EquiNectars roll när det gäller att förbättra hästens tarmmikrobiom och visar hur användbart det är för att främja ett hälsosamt matsmältningssystem.

Fler bevis och pågående forskning

Lägg till ett bokmärke Vetenskap om EquiNectar och kom tillbaka regelbundet för uppdateringar.

05


Är EquiNectar användbart för min häst?

Mot bakgrund av de bevis som presenterats är EquiNectar ett värdefullt tillskott för hästar, särskilt de som har problem med matsmältningen eller obalans i tarmhälsan. Genom att tillföra viktiga matsmältningsenzymer stödjer EquiNectar ett effektivt näringsupptag och främjar ett hälsosamt tarmmikrobiom. Oavsett om det gäller prestation, hälsounderhåll eller specifika matsmältningsproblem kan EquiNectar vara ett fördelaktigt tillskott till din hästs foderstat.

06


Referenser

 1. Mohammadabadi et al (2018) Journal of Equine Veterinary Science - Effekten av Natuzyme-enzym på fekal matsmältning och fermentering av vetestrå och alfalfahö hos arabhästar
 2. Murray et al (2018) Livestock Science - Effekten av enzymbehandling på näringsvärdet av lusern för hästar
 3. Kholif et al (2015) Journal of Equine Veterinary Science - In vitro-bedömning av fekala inokula från hästar som utfodrats med fiberrika dieter med tillsats av fibrolytiska enzymer avseende gas-, metan- och koldioxidproduktion som indikatorer på aktivitet i baktarmen
 4. Proudman et al (2014) Equine Veterinary Journal - Fekalt mikrobiom hos fullblodshästar och dess respons på amylastillskott i fodret
 5. Proudman et al (2014) Equine Veterinary Journal - Karakterisering av fekal metabolom och mikrobiom hos fullblodshästar
 6. Snalune et al (2019) Integrative Food, Nutrition and Metabolism - Modulering av hästens mikrobiom genom bete och fodertillskott: En metabolomikbaserad metod

Dessa bevis stöder påståendena om EquiNectars effektivitet när det gäller att förbättra hästens näring och stödja ett hälsosamt tarmmikrobiom. Att inkludera EquiNectar i en hästs diet kan göra en betydande skillnad för dess allmänna hälsa och välbefinnande.

OM EQUINECTAR

 • BESKRIVNING
 • MER INFO
 • HUR MAN MATAR
BESKRIVNING

Beskrivning

EquiNectar® är är ett naturligt fodertillskott som är vetenskapligt bevisat att

 • Återställ balansen i din hästs tarmbakterier
 • Hjälp din häst att maximera nyttan av sitt foder
 • Förbättra din hästs kondition


MER INFO

Mer information

EquiNectar® tillverkas av Tharos Ltd i Storbritannien. Det är en naturlig källa till matsmältningsenzymer och innehåller endast följande ingredienser:

 • Vårt patenterade enzymrika maltextrakt
 • Triglycerider med medellång kedja (från kokosolja)
 • Kaliumsorbat

För mer information om enzymerna i EquiNectar®. ta en titt på ingredienser och enzymer sida.

HUR MAN MATAR

Hur man matar

Tillsätt helt enkelt EquiNectar® till till din hästs dagliga foder och använd tabellen för utfodringsmängd för att bestämma rätt mängd.

För detaljerade instruktioner om hur du introducerar EquiNectar, vänligen läs den omfattande Guide för utfodring sida.

RECENSIONER