Veckans häst - MAISIE #2

VECKANS HÄST

MAISIE #2


Detta är vår andra Veckans Häst som heter Maisie, så hälsa på Maisie #2:

"Förra vintern förlorade Maisie sin långvariga följeslagare och drabbades därefter av ett allvarligt utbrott av magsår. Detta resulterade i betydande vikt- och muskelförlust, vilket gjorde att hon var långt ifrån sitt vanliga jag. Även om hon behandlades och friskförklarades av veterinärerna - vilket var fantastiska nyheter - i slutet av september 2023, kände jag att något fortfarande var fel.

Maisie blev alltmer irriterad när jag rörde vid hennes mage eller flankområde, uppvisade svansviftningar, motsatte sig att gå framåt under min ledning och bockade ibland under galoppombyten i våra dressyrtester. Trots noggranna kontroller av fysioterapeut, tandläkare och sadelmakare förbättrades inte hennes tillstånd. Det verkade som om hon fortfarande hade magsår, men jag visste att så inte var fallet.

Mitt sökande efter svar ledde mig till att upptäcka komplexiteten i sjukdomar i hästars baktarm. Jag hade inte insett hur faktorer som hösilage, gräs och avmaskningsmedel kunde störa tarmmikrobiomet och orsaka obehag - ett tillstånd som inte kan upptäckas med scoping. Symtomen på sjukdom i bakre tarmen speglade Maisies exakt. Denna upptäckt förde mig till EquiNectar. Vanligtvis skeptisk till kosttillskott, fördjupade jag mig i omfattande forskning och blev övertygad av studierna att ge det ett försök. Inom bara två veckor efter att ha börjat med EquiNectar märkte jag en betydande förbättring av Maisies tillstånd.

Från och med februari 2024 har Maisie förvandlats till en helt annan häst - hon är inte längre grinig när jag rör vid hennes mage, svansen svischar inte när jag rider och hon rör sig framåt på ett vackert sätt.

Jag har alltid känt det som om vi hade nått en platå i vår träning och inte kunde gå längre än till en viss nivå. Jag är glad att kunna berätta att Maisie nyligen avancerade till elementär nivå i sin senaste show och presterade exceptionellt bra. Ännu viktigare är att hon är mycket gladare, nöjdare och mer avslappnad och ser fantastisk ut. Teamet på Tharos har varit otroligt stöttande och hjälpsamma från det ögonblick jag bestämde mig för att prova EquiNectar, och har erbjudit stöd och regelbundna incheckningar. De är alltid tillgängliga via e-post eller telefon för rådgivning."

Sophie, Maisie #2's ägare

Följ Sophie och Maisies resa:

Instagram

Facebook

OM EQUINECTAR

  • BESKRIVNING
  • MER INFO
  • HUR MAN MATAR
BESKRIVNING

Beskrivning

EquiNectar® är är ett naturligt fodertillskott som är vetenskapligt bevisat att

  • Återställ balansen i din hästs tarmbakterier
  • Hjälp din häst att maximera nyttan av sitt foder
  • Förbättra din hästs kondition


MER INFO

Mer information

EquiNectar® tillverkas av Tharos Ltd i Storbritannien. Det är en naturlig källa till matsmältningsenzymer och innehåller endast följande ingredienser:

  • Vårt patenterade enzymrika maltextrakt
  • Triglycerider med medellång kedja (från kokosolja)
  • Kaliumsorbat

För mer information om enzymerna i EquiNectar®. ta en titt på ingredienser och enzymer sida.

HUR MAN MATAR

Hur man matar

Tillsätt helt enkelt EquiNectar® till till din hästs dagliga foder och använd tabellen för utfodringsmängd för att bestämma rätt mängd.

För detaljerade instruktioner om hur du introducerar EquiNectar, vänligen läs den omfattande Guide för utfodring sida.

RECENSIONER