De uitdaging van uitdroging na een natte Britse zomer

01


Inleiding

Het Britse klimaat is onvoorspelbaar. Na een bijzonder natte zomer waarin ruiters de uitdagingen van overvloedige, rijke weiden het hoofd moesten bieden, brengt de plotselinge hittegolf in september een ander probleem met zich mee: uitdroging. De snelle overgang van vocht naar droog, van kou naar warmte, heeft een bijzondere impact op het spijsverteringsstelsel van een paard.

02


Van wateroverlast naar watertekort

 • Overconsumptie van weelderig gras: Een natte zomer betekent dat grazige weiden goed gedijen. Paarden kunnen indirect water verbruiken via dit weelderige gras. Als het weer warm wordt, kan het vochtgehalte in het gras plotseling dalen, waardoor paarden hun vocht elders moeten zoeken.


 • Valse zekerheid: Omdat water zo overheersend is tijdens de natte maanden, kunnen zowel paard als eigenaar in een gevoel van zelfgenoegzaamheid worden gesust. Paarden kunnen eraan gewend raken om een groot deel van hun dagelijkse waterinname uit het natte gras te halen, wat betekent dat als het warm wordt, ze instinctief misschien niet zoveel drinken als ze zouden moeten.

02


Invloed van uitdroging op de spijsvertering

 • Efficiënte spijsvertering: Water is cruciaal bij het afbreken van voedsel, het helpen bij de absorptie van voedingsstoffen en het vergemakkelijken van de verplaatsing van voedsel door het spijsverteringskanaal. Een verlaagd watergehalte door uitdroging kan deze functies verstoren [1].


 • Darmmotiliteit: Zoals eerder vermeld kan het verlies van elektrolyten door transpiratie, met name natrium, kalium en chloride, de ritmische samentrekkingen van de darmen beïnvloeden, waardoor de voedselbeweging door het spijsverteringsstelsel wordt beïnvloed [2].


 • Verteerbaarheid van droog ruwvoer: De plotselinge hitte kan de voorheen weelderige weiden uitdrogen, waardoor het gras vezeliger en moeilijker te verteren wordt. Zonder voldoende wateropname kan dit het risico op spijsverteringsblokkades vergroten.

DE UNIEKE MANIER VAN EEN EIGENAAR OM HAAR PAARD AAN TE MOEDIGEN OM TE DRINKEN


"Een tip om drinken buitenshuis aan te moedigen - SpeediBeet met veel water en wat EquiNectar.

Hij doet alles voor wat EquiNectar, dus voegde ik wat toe aan wat bieten om te zien wat hij ervan vond - een groot succes!

Normaal gesproken neemt hij niets mee als hij uit gaat, dus ik ben blij dat ik iets heb gevonden wat hij leuk vindt - ook al ligt het op de hele parkeerplaats!

Een andere dag thuis probeerden we één spuit EquiNectar in een halve emmer water en zoals je kunt zien, vond hij het heerlijk."

Clare, paardeneigenaar

van de groep Paarden met zweren voeren op Facebook

03


De risico's tegengaan

 • Constante toegang tot vers water: Met de plotselinge weersverandering is het van cruciaal belang dat paarden toegang hebben tot schoon, vers water [3]. Het controleren en eventueel vergroten van de watervoorraad kan ervoor zorgen dat paarden meer gaan drinken.


 • Elektrolytenbalans: Overweeg elektrolyten toe te voegen als paarden meer zweten dan normaal, om verloren zouten te helpen vervangen en de darmmotiliteit in stand te houden.


 • Bewustzijn: Net zoals ruiters hun routines hebben aangepast tijdens de natte maanden, is het essentieel om nu waakzaam te zijn. Controleer paarden regelmatig op tekenen van uitdroging, zoals donkere urine, droog tandvlees en verminderde elasticiteit van de huid.


Samenvattend: hoewel het grillige weer in het Verenigd Koninkrijk ervoor kan zorgen dat paardeneigenaren hun verzorgingsroutines moeten aanpassen, kunnen bewustwording van de risico's en proactief management ervoor zorgen dat zelfs plotselinge hittegolven de gezondheid en spijsvertering van paarden niet in gevaar brengen.

Referenties

[1]: American Association of Equine Practitioners. "Koliek: Minimaliseren van de incidentie en impact bij uw paard".

[2]: National Research Council. "Water en elektrolyten. In Nutrient Requirements of Horses: Sixth Revised Edition.

[3]: Universiteit van Minnesota Extension. "Koliek bij je paard".

OVER EQUINECTAR

 • BESCHRIJVING
 • MEER INFO
 • HOE TE VOEDEN
BESCHRIJVING

Beschrijving

EquiNectar® is een natuurlijk voedingssupplement waarvan wetenschappelijk is bewezen dat het:

 • Breng de darmbacteriën van je paard weer in balans
 • Help je paard maximaal te profiteren van zijn voer
 • Verbeter de conditie van je paard


MEER INFO

Meer informatie

EquiNectar® wordt geproduceerd door Tharos Ltd in het Verenigd Koninkrijk. Het is een natuurlijke bron van spijsverteringsenzymen en bevat alleen de volgende ingrediënten:

 • Ons gepatenteerd enzymrijk moutextract
 • Triglyceriden met middellange keten (uit kokosolie)
 • Kaliumsorbaat

Voor meer informatie over de enzymen in EquiNectar® bekijk de ingrediënten en enzymen pagina.

HOE TE VOEDEN

Hoe te voeden

Voeg gewoon EquiNectar® toe aan het dagelijkse voer van je paard en gebruik de tabel om de juiste hoeveelheid te bepalen.

Voor gedetailleerde instructies over hoe EquiNectar te introduceren, lees de uitgebreide Voedingsgids pagina.

REVIEWS