Utmaningen med uttorkning efter en blöt brittisk sommar

01


Inledning

Det brittiska klimatet är inget annat än oförutsägbart. Efter en anmärkningsvärt blöt sommar där ryttarna fick hantera utmaningarna med rikliga, rika betesmarker, innebär den plötsliga värmeböljan i september ett annat problem: uttorkning. Den snabba övergången från fuktigt till torrt, från kyla till värme, har en särskild inverkan på hästens matsmältningssystem.

02


Från vattendränkt till vattenberövad

 • Överkonsumtion av frodigt gräs: En blöt sommar innebär att gräsbevuxna betesmarker frodas. Hästar kan få i sig vatten indirekt genom det frodiga gräset. När vädret blir varmt kan fukthalten i gräset plötsligt sjunka, vilket gör det viktigt för hästarna att hitta sin vätska någon annanstans.


 • Falsk säkerhet: Eftersom vatten är så vanligt under de våta månaderna kan både häst och ägare invaggas i en känsla av självbelåtenhet. Hästar kan bli vana vid att hämta en betydande del av sitt dagliga vattenintag från det våta gräset, vilket innebär att när värmen kommer kanske de inte instinktivt dricker så mycket som de borde.

02


Dehydreringens inverkan på matsmältningen

 • Effektiv matsmältning: Vatten är avgörande för att bryta ner maten, bidra till näringsupptaget och underlätta matens förflyttning längs matsmältningskanalen. Minskad vattenhalt, på grund av uttorkning, kan försämra dessa funktioner [1].


 • Tarmens rörlighet: Som tidigare nämnts kan förlusten av elektrolyter genom svettning, särskilt natrium, kalium och klorid, påverka tarmarnas rytmiska sammandragningar, vilket påverkar matens rörelse genom matsmältningssystemet [2].


 • Smältbarhet för torrt foder: Den plötsliga värmen kan torka ut de tidigare frodiga betesmarkerna, vilket gör gräset mer fiberrikt och svårare att smälta. Utan tillräckligt vattenintag kan detta öka risken för matsmältningsblockeringar.

EN ÄGARES UNIKA SÄTT ATT FÅ SIN HÄST ATT DRICKA


"Ett tips för att uppmuntra till drickande utanför hemmet - SpeediBeet med massor av vatten och lite EquiNectar.

Han gör vad som helst för lite EquiNectar så jag tillsatte lite i några betor för att se vad han tyckte - stor succé!

Han brukar inte ta med sig något när han är ute, så jag är verkligen glad över att ha hittat något han gillar - även om det finns överallt på parkeringen också!

En annan dag hemma provade vi en skvätt EquiNectar i en halv hink vatten och som du kan se älskade han det."

Clare, hästägare

från gruppen Feeding Horses with Ulcers på Facebook

03


Hur man motverkar riskerna

 • Konstant tillgång till färskt vatten: Med den plötsliga väderförändringen är det viktigt att se till att hästarna har tillgång till rent, friskt vatten [3]. Att övervaka och eventuellt öka vattentillgången kan uppmuntra till mer drickande.


 • Elektrolytbalans: Överväg att tillsätta elektrolyter om hästarna svettas mer än vanligt, för att ersätta förlorade salter och bibehålla tarmens rörlighet.


 • Medvetenhet: Precis som hästägare justerar sina rutiner under de våta månaderna är det viktigt att vara vaksam nu. Kontrollera regelbundet om hästarna visar tecken på uttorkning, t.ex. mörk urin, torrt tandkött och minskad hudelasticitet.


Sammanfattningsvis kan man säga att även om Storbritanniens oberäkneliga väder kan få hästägare att anpassa sina skötselrutiner, kan medvetenhet om riskerna och proaktiv hantering säkerställa att även plötsliga värmeböljor inte äventyrar hästarnas hälsa och matsmältning.

Referenser

[1]: American Association of Equine Practitioners. "Kolik: Minimera dess förekomst och påverkan på din häst."

[2]: Nationella forskningsrådet. "Vatten och elektrolyter." I Näringsbehov hos hästar: Sjätte reviderade utgåvan.

[3]: University of Minnesota Extension. "Kolik hos din häst"

OM EQUINECTAR

 • BESKRIVNING
 • MER INFO
 • HUR MAN MATAR
BESKRIVNING

Beskrivning

EquiNectar® är är ett naturligt fodertillskott som är vetenskapligt bevisat att

 • Återställ balansen i din hästs tarmbakterier
 • Hjälp din häst att maximera nyttan av sitt foder
 • Förbättra din hästs kondition


MER INFO

Mer information

EquiNectar® tillverkas av Tharos Ltd i Storbritannien. Det är en naturlig källa till matsmältningsenzymer och innehåller endast följande ingredienser:

 • Vårt patenterade enzymrika maltextrakt
 • Triglycerider med medellång kedja (från kokosolja)
 • Kaliumsorbat

För mer information om enzymerna i EquiNectar®. ta en titt på ingredienser och enzymer sida.

HUR MAN MATAR

Hur man matar

Tillsätt helt enkelt EquiNectar® till till din hästs dagliga foder och använd tabellen för utfodringsmängd för att bestämma rätt mängd.

För detaljerade instruktioner om hur du introducerar EquiNectar, vänligen läs den omfattande Guide för utfodring sida.

RECENSIONER