Veckans häst - MAISIE

VECKANS HÄST

MAISIE


"Jag har haft Maisie sedan hon var föl. Hon är en Welsh x ISH-sporthäst, som mäter 15 hästar och är skewbald. Vi red in henne när hon var 4 år och gav henne sedan en paus när jag tyvärr var tvungen att åka utomlands med RAF som sjukvårdare. När jag kom tillbaka började vi träna henne försiktigt, med betoning på grundarbete och röstkommandon. Allt gick smidigt, så vi övergick till ridarbete. Vi upptäckte snabbt att hennes arbete på marken var exceptionellt bra och hon verkade vara en naturbegåvning. Efter mycket skolning, med minimalt med tillskott eller foder, började vi delta i lokala utställningar. Under sin första säsong presterade hon strålande och vann många troféer, rosetter och skärp, och blev snabbt en lokal favorit.


Efter denna framgång fokuserade vi på dressyrträning hemma, med ambitionen att tävla både för militären och inom BD. Under årens lopp överträffade hon alla våra förväntningar och tävlar för närvarande dressyr på elementär/medelsvår nivå. Vi stod dock inför utmaningar. För tre år sedan uppvisade Maisie symtom på magsår - hon var mycket rund, uppsvälld och hade lös avföring. Maisie var alltid ivrig att arbeta och extremt tålig, så jag kände att jag var skyldig henne bästa möjliga vård. Som många oroliga hästägare gjorde jag omfattande efterforskningar på nätet, i sociala medier och frågade vänner om råd. Jag kommer inte att lista alla tillskott vi testade, men du kan vara säker på att många testades, vilket tog hårt på min ekonomi. Det var nedslående när ingenting verkade hjälpa. Jag blev alltmer desperat och med ett foderrum fullt av verkningslösa produkter rådfrågade jag en veterinär. Efter att ha undersökt Maisie hittades inga magsår, men veterinären misstänkte ett problem med baktarmen.


Efter att ha tagit omeprazol som en försiktighetsåtgärd fortsatte jag min research på nätet. Under en särskilt plågsam session snubblade jag över Equinectar. Det vetenskapliga stödet verkade solitt och användarrecensionerna var positiva. Jag bad om feedback på Facebook, och på kvällen, efter att ha läst igenom deras webbplats, var jag övertygad om att det var värt ett försök.


Den första veckan med Equinectar var långsam, men under den andra veckan syntes tecken på förbättring. Hennes avföring normaliserades och hennes dressyrgjord passade ordentligt igen. En månad senare glänste hennes päls, uppsvälldheten minskade och hon verkade mycket mer bekväm. Hennes aptit ökade till den punkt där hon ivrigt väntade på sina måltider.


Nu, efter sex månader, kan jag inte tänka mig att sluta med detta tillskott. Det har inte bara gjort min älskade häst mer bekväm och glad, utan det är också ekonomiskt. Om människor drar nytta av bra pre/probiotika, varför skulle inte våra hästkompisar göra det? Maisies dagliga intag kostar bara 1 pund per dag, jämfört med de 2-3 pund jag spenderar på min dagliga Kefir-yoghurt - det är en självklarhet. Jag har faktiskt skämtat om att prova tillskottet själv!


Vi är på väg uppåt och har blivit utvalda till BD England Nationals Team den här månaden - en monumental prestation - och UKAFEC:s militära seniorlag i dressyr. Jag kommer att fortsätta att kämpa för den här produkten. Jag känner djup empati med hästägare som står inför liknande utmaningar, och jag vill dela med mig av denna potentiella lösning."

Mel, Maisies ägare

OM EQUINECTAR

  • BESKRIVNING
  • MER INFO
  • HUR MAN MATAR
BESKRIVNING

Beskrivning

EquiNectar® är är ett naturligt fodertillskott som är vetenskapligt bevisat att

  • Återställ balansen i din hästs tarmbakterier
  • Hjälp din häst att maximera nyttan av sitt foder
  • Förbättra din hästs kondition


MER INFO

Mer information

EquiNectar® tillverkas av Tharos Ltd i Storbritannien. Det är en naturlig källa till matsmältningsenzymer och innehåller endast följande ingredienser:

  • Vårt patenterade enzymrika maltextrakt
  • Triglycerider med medellång kedja (från kokosolja)
  • Kaliumsorbat

För mer information om enzymerna i EquiNectar®. ta en titt på ingredienser och enzymer sida.

HUR MAN MATAR

Hur man matar

Tillsätt helt enkelt EquiNectar® till till din hästs dagliga foder och använd tabellen för utfodringsmängd för att bestämma rätt mängd.

För detaljerade instruktioner om hur du introducerar EquiNectar, vänligen läs den omfattande Guide för utfodring sida.