Veckans häst - VINNIE

VECKANS HÄST

VINNIE


"Kort bakgrund: Vinnie slutade tävla i februari men hölls i ridjobb av sina tränare tills jag köpte honom i mars. När han anlände var han i fantastiskt skick och fortfarande ganska muskulös. Träningsgården hade redan bytt ut hans foder, så jag fortsatte med det de gav honom. Han avmaskades vid ankomsten.


Jag märkte att han började se lite revbenig ut i april, men jag tillskrev det att han ändrade form efter att ha tappat lite av sin kondition. Vid den här tiden var jag inte alltför orolig men ökade hans kraftfoder. Jag hade också en helt ny sadel monterad runt den här tiden.


I juni blev han halt på grund av en hovböld och var borta från jobbet i tre veckor. Under den här tiden började jag verkligen oroa mig för hans vikt. Han hade fortfarande en glänsande päls, men för mig såg han inte ut som han borde på sommarbete, och det började verkligen göra mig upprörd. Jag var arg på mig själv och trodde att jag svalt den här stackars jätten till fullblod trots hans goda aptit och den mängd foder han fick. Jag har ägt hästar och före detta tävlingshästar i 35 år.


När han hade återhämtat sig från abscessen tog jag tillbaka honom i arbete, men han var inte längre den avslappnade killen som blev hackad. Han började bli nappy och spooky, och skulle plantera eller försöka snurra runt. Sedan en dag, när jag höll på att binda honom, blev han riktigt upprörd och bet mig nästan. Detta var verkligen ovanligt, så jag visste att han försökte berätta för mig att han var obekväm, och min omedelbara tanke var magsår, så jag ringde min veterinär.


Under tiden hittade jag en mycket hjälpsam grupp på sociala medier som handlade om rätt utfodring för hästar med magsår. Det visade sig att det foder jag hade gett honom faktiskt kunde orsaka magsår! Så jag bytte gradvis ut hans foder till ett mer lämpligt. Det var också i den här gruppen som jag fick höra talas om Equinectar.


Veterinären kom, gjorde en grundlig undersökning och tog blodprov. Inget olämpligt hittades och blodproverna var klara. Nästa steg skulle vara att söka efter magsår, men med min veterinärs välsignelse valde jag att prova en annan rekommenderad produkt först och sedan introducera Equinectar.


Jag gav Vinnie en månad ledigt från jobbet, och fyra veckor in i ett sexveckors behandlingsprogram började jag se en viss viktökning, men han var fortfarande lite orolig när han hade sadeln på. Det var inte förrän jag började med Equinectar som jag verkligen märkte en skillnad. Efter två veckor har jag fått tillbaka min underbara pojke, som inte är rädd för att ha sadeln på sig och är mycket gladare när han är ute och rider. Han går också upp i vikt, som du kan se på bilderna; den första bilden togs i juni.

Det är fortfarande tidigt och jag hoppas att jag inte har bringat otur, men hittills är jag mycket nöjd med Equinectar. Och han älskar det verkligen!"

Jess, Vinnies ägare

Om EquiNectar

  • BESKRIVNING
  • MER INFO
  • HUR MAN MATAR
BESKRIVNING

Beskrivning

EquiNectar® är är ett naturligt fodertillskott som är vetenskapligt bevisat att

  • Återställ balansen i din hästs tarmbakterier
  • Hjälp din häst att maximera nyttan av sitt foder
  • Förbättra din hästs kondition


MER INFO

Mer information

EquiNectar® tillverkas av Tharos Ltd i Storbritannien. Det är en naturlig källa till matsmältningsenzymer och innehåller endast följande ingredienser:

  • Vårt patenterade enzymrika maltextrakt
  • Triglycerider med medellång kedja (från kokosolja)
  • Kaliumsorbat

För mer information om enzymerna i EquiNectar®. ta en titt på ingredienser och enzymer sida.

HUR MAN MATAR

Hur man matar

Tillsätt helt enkelt EquiNectar® till till din hästs dagliga foder och använd tabellen för utfodringsmängd för att bestämma rätt mängd.

För detaljerade instruktioner om hur du introducerar EquiNectar, vänligen läs den omfattande Guide för utfodring sida.