Paard van de Week - VINNIE

PAARD VAN DE WEEK

VINNIE


"Korte achtergrond: Vinnie stopte met racen in februari, maar werd door zijn trainers onder het zadel gehouden totdat ik hem in maart kocht. Toen hij aankwam, was hij in geweldige conditie en nog behoorlijk gespierd. Het trainingscentrum had zijn voer al veranderd, dus ik ging verder met wat zij hem gaven. Bij aankomst werd hij ontwormd.


In april merkte ik dat hij er wat ribbelig begon uit te zien, maar ik schreef het toe aan het feit dat hij van vorm veranderde omdat hij wat conditie verloor. Ik maakte me toen niet al te veel zorgen, maar verhoogde zijn krachtvoer. Rond die tijd heb ik ook een gloednieuw zadel laten aanmeten.


In juni liep hij kreupel met een hoefabces en was hij drie weken niet aan het werk. In die tijd begon ik me echt zorgen te maken over zijn gewicht. Hij had nog steeds een glanzende vacht, maar voor mij zag hij er niet uit zoals hij eruit zou moeten zien op zomerweiden, en ik begon er echt van overstuur te raken. Ik nam het mezelf kwalijk en dacht dat ik deze arme reus van een volbloed aan het uithongeren was, ondanks zijn goede eetlust en de hoeveelheid voer die hij kreeg. Ik heb 35 jaar paarden en ex-renpaarden gehad.


Toen hij eenmaal hersteld was van zijn abces, nam ik hem weer mee naar het werk, maar hij was niet langer de relaxte kerel die uitgetrimd werd; hij werd luier en spookachtig, en ging op de grond liggen of probeerde rond te draaien. Op een dag, toen ik hem aan het castreren was, was hij echt geïrriteerd en beet hij me bijna. Dit viel echt niet bij zijn karakter, dus ik wist dat hij me probeerde te vertellen dat hij zich ongemakkelijk voelde en mijn eerste gedachte was maagzweren, dus ik belde mijn dierenarts.


In de tussentijd vond ik een heel nuttige groep op sociale media over de juiste voeding voor paarden met maagzweren. Het bleek dat het voer dat ik hem gaf eigenlijk maagzweren kon veroorzaken! Dus veranderde ik geleidelijk zijn voer naar een meer geschikt voer. In deze groep leerde ik ook over Equinectar.


De dierenarts kwam, voerde een grondig onderzoek uit en nam bloed af. Er werd niets vreemds gevonden. Er werd niets onaangenaams gevonden en de bloeduitslagen waren goed. De volgende stap zou een onderzoek naar maagzweren zijn, maar met de zegen van mijn dierenarts koos ik ervoor om eerst een ander aanbevolen product te proberen en daarna Equinectar te introduceren.


Ik gaf Vinnie een maand vrij van mijn werk en na vier weken in een behandelingsprogramma van zes weken begon ik wat gewichtstoename te zien, maar hij was nog steeds een beetje angstig met zijn zadel op. Pas toen ik met Equinectar begon, merkte ik echt een verschil. Ik ben nu twee weken verder en mijn lieve jongen is terug, hij vindt het niet erg om zijn zadel op te hebben en is veel gelukkiger tijdens het wandelen. Hij komt ook aan in gewicht, zoals je kunt zien op de foto's; de eerste foto is genomen in juni.

Het is nog vroeg en ik hoop dat ik geen vloek heb uitgesproken, maar tot nu toe ben ik erg blij met Equinectar. Oh, en hij vindt het absoluut geweldig!"

Jess, Vinnie's eigenaar

OVER EQUINECTAR

  • BESCHRIJVING
  • MEER INFO
  • HOE TE VOEDEN
BESCHRIJVING

Beschrijving

EquiNectar® is een natuurlijk voedingssupplement waarvan wetenschappelijk is bewezen dat het:

  • Breng de darmbacteriën van je paard weer in balans
  • Help je paard maximaal te profiteren van zijn voer
  • Verbeter de conditie van je paard


MEER INFO

Meer informatie

EquiNectar® wordt geproduceerd door Tharos Ltd in het Verenigd Koninkrijk. Het is een natuurlijke bron van spijsverteringsenzymen en bevat alleen de volgende ingrediënten:

  • Ons gepatenteerd enzymrijk moutextract
  • Triglyceriden met middellange keten (uit kokosolie)
  • Kaliumsorbaat

Voor meer informatie over de enzymen in EquiNectar® bekijk de ingrediënten en enzymen pagina.

HOE TE VOEDEN

Hoe te voeden

Voeg gewoon EquiNectar® toe aan het dagelijkse voer van je paard en gebruik de tabel om de juiste hoeveelheid te bepalen.

Voor gedetailleerde instructies over hoe EquiNectar te introduceren, lees de uitgebreide Voedingsgids pagina.