Cellulase

Wat is de rol van cellulase in een paard?

De rol van cellulase bij paarden is het afbreken van complexe suikers in plantencelwanden, zoals cellulose, in eenvoudigere suikers die het paard kan gebruiken voor energie. Dit proces helpt bij de vertering van ruwvoer en hooi, die belangrijke bestanddelen zijn van het dieet van een paard. Door cellulose af te breken, helpt cellulase het paard energie uit deze plantaardige voeding te halen en zijn algemene gezondheid en welzijn te behouden.

Hoe maken paarden cellulase aan?

Paarden produceren cellulase in hun achtermaag, dat is het deel van het spijsverteringsstelsel na de dunne darm. Wanneer ruwvoer en hooi door het spijsverteringsstelsel van het paard gaan, bereiken ze het achterste darmkanaal, waar nuttige bacteriën en andere micro-organismen cellulase produceren om de complexe suikers in de plantencelwanden af te breken. Bij dit proces komen eenvoudige suikers vrij die het paard kan gebruiken voor energie en het helpt de groei en proliferatie van nuttige bacteriën in het achterste darmmicrobioom te ondersteunen.

Hoe kan aanvullende cellulase de spijsvertering van een paard helpen?

Aanvullende cellulase kan de spijsvertering van een paard helpen door extra enzymen te leveren om de complexe suikers in plantencelwanden af te breken. Dit kan helpen bij de vertering van ruwvoer en hooi, die belangrijke energiebronnen zijn voor paarden. Als een paard een tekort heeft aan zijn eigen cellulase-productie, kan aanvullende cellulase helpen om de spijsvertering te ondersteunen.

Kan cellulase helpen om een gezond microbioom bij paarden te ondersteunen?

Ja, cellulase kan helpen om een gezond microbioom bij paarden te ondersteunen. Het microbioom is de gemeenschap van bacteriën en andere micro-organismen die in de darmen van het paard leven. Door complexe suikers in plantencelwanden af te breken, helpt cellulase de groei en verspreiding van nuttige bacteriën in het microbioom te ondersteunen. Dit kan helpen om een evenwichtig en gezond darmmicrobioom te behouden, wat essentieel is voor de spijsvertering en het algehele welzijn van het paard. Daarnaast kan cellulasesupplementatie bijdragen aan het verminderen van het aantal minder gunstige bacteriën in de darmen.

Bevat EquiNectar cellulase?

Ja. De cellulase in EquiNectar is afkomstig van de gekiemde gerstkorrel die het hoofdingrediënt is van EquiNectar. Het is een natuurlijke bron van cellulase.