Cellulas

Vilken roll spelar cellulas i en häst?

Cellulasets roll hos en häst är att bryta ner komplexa sockerarter som finns i växternas cellväggar, t.ex. cellulosa, till enklare sockerarter som hästen kan använda som energi. Denna process underlättar matsmältningen av grovfoder och hö, som är viktiga komponenter i en hästs diet. Genom att bryta ner cellulosa hjälper cellulas hästen att utvinna energi ur dessa växtbaserade fodermedel och bibehålla sin allmänna hälsa och sitt välbefinnande.

Hur producerar hästar cellulas?

Hästar producerar cellulas i sin baktarm, som är den del av matsmältningssystemet som ligger efter tunntarmen. När foder och hö passerar genom hästens matsmältningssystem når de bakre tarmen, där nyttiga bakterier och andra mikroorganismer producerar cellulas för att bryta ner de komplexa sockerarterna i växternas cellväggar. Denna process frigör enkla sockerarter som hästen kan använda som energi och bidrar till att stödja tillväxten och spridningen av nyttiga bakterier i bak-tarmens mikrobiom.

Hur kan kompletterande cellulas hjälpa en hästs matsmältning?

Tillskott av cellulas kan hjälpa hästens matsmältning genom att tillföra ytterligare enzymer för att bryta ner de komplexa sockerarterna i växternas cellväggar. Detta kan underlätta matsmältningen av grovfoder och hö, som är viktiga energikällor för hästar. I de fall där en häst kan ha en brist i sin egen produktion av cellulas kan tillskott av cellulas bidra till att stödja hästens matsmältningshälsa.

Kan cellulas bidra till att stödja en hälsosam mikrobiom hos hästar?

Ja, cellulas kan bidra till att stödja en hälsosam mikrobiom hos hästar. Mikrobiomet är den gemenskap av bakterier och andra mikroorganismer som lever i hästens bakre tarm. Genom att bryta ner komplexa sockerarter i växternas cellväggar bidrar cellulas till att stödja tillväxten och spridningen av nyttiga bakterier i mikrobiomet. Detta kan bidra till att upprätthålla ett balanserat och hälsosamt tarmmikrobiom, vilket är viktigt för hästens matsmältningshälsa och allmänna välbefinnande. Dessutom kan tillskott av cellulas bidra till att minska antalet mindre nyttiga bakterier i bakre delen av tarmen.

Innehåller EquiNectar cellulas?

Ja, cellulaset i EquiNectar kommer från det groende korn som är den viktigaste ingrediensen i EquiNectar. Det är en naturlig källa till cellulas.