Xylanase

Wat is de rol van xylanase in een paard?

De rol van xylanase bij paarden is het afbreken van complexe suikers in plantencelwanden, zoals xylan, in eenvoudigere suikers die het paard kan gebruiken voor energie. Dit proces helpt bij de vertering van voer en hooi, die belangrijke bestanddelen zijn van het dieet van een paard. Door xylanase af te breken, helpt het het paard energie te halen uit deze plantaardige voeding en zijn algemene gezondheid en welzijn te behouden.

Hoe produceren paarden xylanase?

Paarden produceren xylanase in hun achtermaag, dat is het deel van het spijsverteringsstelsel na de dunne darm. Wanneer voer en hooi door het spijsverteringsstelsel van het paard gaan, bereiken ze het achterste darmkanaal, waar nuttige bacteriën en andere micro-organismen xylanase produceren om de complexe suikers in de plantencelwanden af te breken. Bij dit proces komen eenvoudige suikers vrij die het paard kan gebruiken voor energie en het helpt de groei en proliferatie van nuttige bacteriën in het microbioom van de achterdarm te ondersteunen.

Hoe kan aanvullende xylanase de spijsvertering van een paard helpen?

Aanvullende xylanase kan de spijsvertering van paarden helpen door extra enzymen te leveren om de complexe suikers in plantencelwanden af te breken. Dit kan helpen bij de vertering van voer en hooi, die belangrijke energiebronnen zijn voor paarden. Als een paard een tekort heeft aan zijn eigen xylanase-productie, kan aanvullende xylanase helpen om de spijsvertering te ondersteunen.

Kan xylanase helpen om een gezond microbioom bij paarden te ondersteunen?

Ja, xylanase kan helpen om een gezond microbioom bij paarden te ondersteunen. Het microbioom is de gemeenschap van bacteriën en andere micro-organismen die in de darmen van het paard leven. Door complexe suikers in plantencelwanden af te breken, helpt xylanase de groei en verspreiding van nuttige bacteriën in het microbioom te ondersteunen. Dit kan helpen om een evenwichtig en gezond darmmicrobioom te behouden, wat essentieel is voor de spijsvertering en het algehele welzijn van het paard. Daarnaast kan xylanase de overgroei van schadelijke bacteriën in de darmen helpen voorkomen.

Bevat EquiNectar xylanase?

Ja. De xylanase in EquiNectar is afkomstig van de gekiemde gerstkorrel die het hoofdingrediënt is van EquiNectar. Het is een natuurlijke bron van xylanase.